byggfrun.blogg.se

Kvinna och Byggherre, japp, det går jättebra! Vi bygger med delad entreprenad och ett arkitektritat lösvirkeshus håller nu på att byggas enligt våra önskemål. Följ med på vår resa!

Trädgårdsarbeten påbörjas

Publicerad 2015-03-16 12:57:22 i Allmänt,

Nu är våren här och därmed hög tid att påbörja utformningen av trädgården. Idag, den 16/3 kom markentreprenören som ska lägga trallen och de har nu mätt in ytan och förbereder jobbet. Denna dag har varit deadlinen för oss att bli klara med rensningen av berget. Vi har själva grävt ur berget, sopat och spolat och vi är riktigt nöjda med resultatet. På sikt kanske vi planterar lite bergsväxter och prydnadsgräs men det kommer (nog) inte detta året.

Min man har i samband med utgrävningen lagt upp en del sten som vi hade på tomten mot grannens gräsmatta som en stenmur, är faktiskt riktigt stolt över honom :)

Den enorma jordhögen baktill ska bli en stor rabatt som ska omringas med corténplåt (utförs av en smed=proffs) där det sen ska planteras bamu och andra växter i olika höjder och så underhållsfritt som möjligt såklart :) Jag har även grävt ner ett tomrör med dragtråd till denna rabatt så att vi kan koppla in lite belysning där.

Trallen som de ska lägga blir en vanligt tryckimpregmerad trall i dim. 28x120. Efter att ha läst mycket på nätet om lika träsorter verkar på sikt detta vara det bästa i kombination med impregmering efter ett år.

Jag har även lyckats övertala min man om att ta hit en grävare för att ta bort två stubbar och förflytta schaktmassa så att vi kan få en annan del av tomten plan och därmed studsmattevänlig. Grävaren kommer imorgon!

Här händer grejer så håll dig uppdaterad om du vill se hur trädgården utformas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela